Curtea de Apel Suceava a respins, ca nefondat, apelul inculpatului Cătălin Cimpoiași împotriva sentinței penale prin care Judecătoria Suceava l-a condamnat la o amendă de 7.200 de lei pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.
Dacă inculpatul nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.
Decizia este definitivă.
Numărul dosarului este 7746/314/2022*.
Și-a încordat mușchii în fața unui instructor de autoapărare, într-o sală de sport din Suceava
La data de 19 noiembrie 2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Suceava – BIC s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la data respectivă, în jurul orei 20.20, Cătălin Cimpoiași a adresat amenințări cu acte de violență unui bărbat în timp ce se afla în timpul orelor de autoapărare cu un număr de circa 20 de persoane într-o sală de sport din Suceava.
Prin ordonanța din data de 20 noiembrie 2020 s-a dispus trecerea cauzei de la un organ de cercetare la altul, respectiv de la Biroul Investigații Criminale la Biroul Ordine Publice.
La data de 19 noiembrie 2020, martorul desfășura activități de voluntariat în cadrul unei săli de sport din Suceava, ca instructor de autoapărare.
Începând cu luna octombrie 2020, la aceste cursuri a început să participe și soția inculpatului (la acea vreme, între timp au divorțat). Cătălin Cimpoiași o bănuia pe soția sa că ar avea o relație extraconjugală cu instructorul.
Martorul a spus că la data de 19 noiembrie 2020, managerul sălii l-a anunțat că a fost contactat telefonic de Cătălin Cimpoiași pentru a-i comunica că femeia nu va mai frecventa cursurile de autoapărare.
Ulterior, în jurul orei 20.15, în timp ce martorul susținea antrenamentul de autoapărare împreună cu aproximativ 20 de cursanți, în sală a intrat inculpatul Cătălin Cimpoiași însoțit de fiul său.
Între martor și inculpat s-a iscat o discuție legată de cursurile pe care le frecventa soția inculpatului, respectiv dacă martorul a anunțat-o pe aceasta din urmă să nu mai vină la cursuri. Martorul a susținut că i-a trimis un mesaj pe aplicația ”WhatsApp”.
Pentru a se convinge de acest lucru, inculpatul i-a solicitat să-i dea telefonul. Întrucât martorul a refuzat, inculpatul a început să-i adreseze injurii și cuvinte jignitoare.
Întrucât prin atitudinea sa inculpatul deranja ora de antrenament, martorul a încercat să îl calmeze, însă inculpatul a început să îi adreseze amenințări cu acte de violență și a refuzat, la solicitarea martorului, să părăsească sala de sport.
Când martorul a sunat la 112, ”Cimpa” și fiul său au ieșit din sală. În timp ce se aflau în dreptul ușii de acces, incupatul a mimat că-l lovește pe martor, însă a intervenit fiul inculpatului care și-a luat tatăl și au plecat de la fața locului.
Ulterior, instructorul le-a cerut cursanților să plece la vestiare să se schimbe și să plece de la fața locului, fiind vizibil afectat de cele întâmplate.
În urma acestui incident, martorul nu a mai predat lecții de autoapărare la acea sală de fitness, întrucât i s-a creat o stare de temere și nu a dorit să pună în primejdie siguranța cursanților săi.
Atitudinea agresivă a inculpatului manifestată față de martor a fost confirmată de o martoră care a declarat că inculpatul l-a împins cu mâinile pe martor, că se tot îndrepta agresiv către acesta, iar cel din urmă se tot ferea, încercând să aplaneze conflictul. Martora a intervenit în discuția dintre cei doi, încercând să-i explice inculpatului că soția sa a venit împreună cu ea la cursurile de autoapărare, însă inculpatul a ignorat-o.
De asemenea, nouă martori au confirmat faptul că inculpatul a ridicat tonul la instructor, era agresiv verbal, adresându-i amenințări cu acte de violență și moarte, inclusiv la adresa fiicei sale. Unora dintre martori li s-a creat o stare de temere, întrucât inculpatul, cunoscut sub pseudonimul ”Cimpa” este cunoscut în comunitate ca fiind o persoană agresivă.
Imaginile înregistrate de camerele de supraveghere montate în incinta sălii au surprins faptul că în încăpere erau în jur de 20 de persoane și că atenția acestora a fost atrasă de pătrunderea inculpatului în sala de fitness. În timp ce inculpatul și martorul se aflau în dreptul ușii de acces în sală, cursanții au întrerupt în mare parte antrenamentul și se uitau în direcția celor doi. Uneia dintre cursante care era vizibil timorată i s-a făcut rău.
Inculpatul este un recidivist. În anul 2014, Cătălin Cimpoiași a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de șantaj și lipsire de libertate în mod ilegal, iar în anul 2015 a fost condamnat la un an de închisoare pentru comiterea unei infracțiuni similare de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice. Faptele anterior menționate au fost săvârșite în concurs real cu ultima condamnare de șase luni de închisoare aplicată inculpatului pentru comiterea unei infracțiunii privind prevenirea și combaterea traficului ilicit de droguri, ce a rămas definitivă prin neapelare la data de 27 iunie 2017.
Întrucât infracțiunea din prezenta cauză a fost săvârșită în termenul de încercare de patru ani, instanța urmează să dispună revocarea suspendării condiționate a executării pedepsei de doi ani și executarea acesteia alături de pedeapsa ce urmează a-i fi aplicată în prezenta cauză.
L-au rupt cu bătaia pe un bărbat în fața unei săli de jocuri de noroc din centrul Sucevei, în seara în care au predat „turnatul” la gardă
La începutul lunii mai 2022, fondatorii Școlii de Șmecheri de la Albina au început să predea „turnatul” la gardă și umflarea mușchilor în fața celor nevinovați și în inferioritate numerică. Atunci, Cătălin Cimpoiași (49 de ani) alias Cimpa, Alexandru Cimpoiași (25 de ani) și Marius Mănălăchioaiei (24 de ani) s-au deplasat până în centrul Sucevei pentru a-l bate pe un tânăr, dar, deoarece ținta lor a fugit de ei, fondatorii Școlii de Șmecheri de la Albina și-au descărcat nervii aleatoriu pe un bărbat ce le-a ieșit în cale. Deodată victima s-a trezit sub o ploaie de pumni, picioare și rozete.
Tot atunci, de supărare, Marius Mănălăchioaiei a pus în practică o ”șmecherie” învățată la Albina. Acesta a pus mână pe telefon și a sunat la Poliție, pentru a spune că un tânăr conducea o mașină fiind beat. Mănălăchioaiei a uitat să spună că tânărul beat s-a urcat la volan de frică de a nu fi rupt cu bătaia chiar de către reclamant. Pentru povestea amănunțită din acea seară puteți da click AICI.
Autoritățile au tratat cu seriozitate această „lecție” predată de reprezentanții Școlii de Șmecheri. Agresorii au fost săltați și introduși în arestul IPJ Suceava pentru 24 de ore. În ziua următoare, față de inculpați s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. După ce au ieșit din arest, la sediul Școlii de Șmecheri de la Albina a avut loc o petrecere „Back to School”, cu muzică, voie bună și polițiști inutili.
În urma perchezițiilor, au fost confiscate „mai multe mijloace de probă de interes pentru soluționarea cauzei”, adică obiecte contondente numai bune de folosit pentru bătăi.
Interlopul ”ACAB”, întreținut și la 50 de ani de ”milițieni”
Cătălin Cimpoiași este fiul unei foste secretare de la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, care, după ce s-a despărțit de tatăl natural al lui Cătălin Cimpoiași, s-a căsătorit cu comisarul șef Ion Mihalache (fost șef al Serviciului de Investigaţii Criminale), care în prezent este pensionar.
Atâta vreme cât la conducerea Direcției Generale Anticorupție Suceava se află foști colegi ai comisarului șef Ion Mihalache, legătura dintre polițiștii pensionari și comisarii din cadrul IPJ Suceava, care se fălesc cu fel și fel de distincții de onoare realizate prin elucidarea micilor furtișaguri, nu va dispărea prea curând.