Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe Dorin Cărpuș la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj în formă continuată (formată din ultraj și hărțuire). Termenul de supraveghere stabilit este de trei ani.
Inculpatul nu are dreptul de a comunica cu persoana vătămată ori de a se apropia de aceasta, precum şi dreptul de a se apropia de locuinţa persoanei vătămate, la o distanţă de 200 metri, pe o durată de 3 ani.
Decizia este definitivă.
Circa cinci luni în arest preventiv pentru că a hărțuit o polițistă
La data de 6 august 2021, un agent de poliție l-a căutat pe Dorin „Duțu” Cărpuș (64 de ani – la acea vreme) din municipiul Suceava la domiciliu. Întrucât bărbatul nu a fost găsit la domiciliu, acestuia i-a fost lăsată o înștiințare pentru a se prezenta la unitatea de poliție competentă, precum și datele de contact ale polițistului de caz.
În aceeași zi, în intervalul orar 19.00 – 23.00 polițistul de caz din cadrul Biroul Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava, a primit aproximativ 30 de apeluri telefonice de pe două numere de telefon, în care bărbatul îi adresa cuvinte, expresii jignitoare și amenințări.
Având în vedere aspecte sesizate, acestea au fost aduse la cunoștința procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind efectuate activități de cercetare penală și s-a solicitat obținerea unui mandat de percheziție domiciliară.
În baza probatoriului administrat, la propunerea organului de urmărire penală, procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a solicitat încuviințarea unei percheziții domiciliare la adresa situată în municipiul Suceava, unde domiciliază bărbatul de 64 de ani, despre care se dețineau date și informații că ar fi utilizatorul celor două cartele telefonice de pe care a fost apelată persoana vătămată. Solicitarea unității de parchet a fost însușită de instanța de judecată care a emis mandatul de percheziție pentru locația anterior menționată.
La 7 august 2021, în jurul orelor 10.45, polițiști din cadrul Biroul Investigații Criminale – Poliția Municipiului Suceava sprijiniți de lucrători ai Biroului Rutier și o grupă din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale – IPJ Suceava au pătruns în forță în apartamentul bărbatului de 64 de ani, acesta refuzând deschiderea ușii de acces. Cu ocazia efectuării percheziției, au fost identificate și ridicate șapte telefoane mobile și alte mijloace de probă.
Fiind condus la sediul poliției, bărbatul de 64 de ani a recunoscut comiterea infracțiunii de hărțuire.
„Față de bărbatul de 64 de ani s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire. Acesta a fost prezentat procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care a dispus extinderea urmăririi penale pentru comiterea unei infracțiuni de ultraj în formă continuată, faptă prev. de art. 257 alin. 1 și 4 Cod penal rap. la art. 206 alin. 1 Cod penal, în cauză fiind aplicate prev. art. 38 alin. 1 Cod penal cu privire la infracțiunea continuată, iar pentru ambele infracțiuni s-au aplicat prev. art. 38 alin. 1 Cod penal cu privire la concursul de infracțiuni.
În urma probatoriului administrat s-a dispus măsura reținerii bărbatului de 64 de ani pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava, iar la data de 08.08.2021 inculpatul a fost prezentat instanței de judecată, fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, s-a arătat în comunicatul de presă al IPJ Suceava.
De la săvârșirea faptei până la condamnarea definitivă, inculpatul a petrecut aproximativ cinci luni în arest preventiv.