Spiritele s-au încins între cele mai mari partide politice din județul Suceava. Se pare că PNL și PSD au ”beef” pe Facebook. Prima reacție de astăzi, 10 octombrie 2022, a fost a organizației județene a Partidului Național Liberal, care pare că s-a săturat de comunicatele de presă ale organizației județene a Partidului Social Democratic prin care s-ar încerca denigrarea liberalilor.
Comunicatul PNL Suceava (ora 11.30)
„Vedem că la fiecare câteva zile PSD din Suceava iese cu comunicate de presă prin care îi denigrează pe liberali. Noi, liberalii, de când s-a format această Coaliție, nu am reacționat, pentru că într-o guvernare bunele și relele se împart între aliați. Referitor la atacurile insistente la președintele Consiliului Județean Suceava, ele au o altă unitate de măsură. După orice demers făcut pentru rezolvarea problemelor din județ, PSD-ul strigă în cor că dumnealui își depășește atribuțiile. Este de neînțeles cum pot ei să considere faptul că a face demersuri pentru rezolvarea problemelor din județ este o depășire a atribuțiilor. Să înțelegem atunci că este doar invidia lor cu privire la implicarea și rezultatele obținute de un președinte liberal? Să înțelegem că demersurile făcute pentru deblocarea modernizării Vămii Siret, deschiderea Punctului de Frontieră Vicovu de Sus, modernizarea drumului spre Rădăuți, demersurile pentru subvenționarea laptelui sau sprijinirea fermierilor din zona de munte sunt considerate de dumnealor că nefiind probleme care trebuie rezolvate pentru județul Suceava? Sau prezența președintelui PNL Suceava, săptămână de săptămână, la ședința Coaliției este un motiv de oftică pentru pesediștii suceveni? Această variantă ar explica multe. S-ar putea explica de ce ani de zile Suceava nu primea aprobare pentru înființarea unui Spital de copii, de ce centura Sucevei s-a blocat ani de zile, de ce Autostrada A7 a fost proiectată inițial până la Pașcani. Să fie doar pentru că la Suceava era un președinte liberal, iar miniștri erau de la PSD?
Domnilor de la PSD Suceava, chiar credeți că trebuie să stăm cu mâinile încrucișate, să asigurăm o majoritate pentru că în rest să fim călcați în picioare? Dacă mizați pe eleganța și bunul simț al nostru, întrebarea este… până când?”
„Din ce putem observa, președintele Consiliului Județean Suceava s-a transformat în purtătorul de cuvânt al Companiei Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și asta nu de ieri de azi, ci de câțiva ani. Altfel nu ne putem explica de ce la orice investiție pe care această companie de stat (aflată în subordinea Ministerului Transportului) o finalizează în județul nostru, domnia sa este imediat acolo însușindu-și la capitolul imagine proiectul respectiv, de parcă ar avea vreo atribuție în acest sens. Nu are! Atunci când vine vorba de infrastructura rutieră, președintele Consiliului Județean se ocupă de infrastructura rutieră județeană, adică de drumurile județene. Nu de drumurile naționale, nu de autostrăzi, etc. Nici măcar drumurile comunale nu intră în atribuțiile domniei sale, ci doar alea județene. Acolo are atribuții, acolo are putere de decizie, de drumurile respective trebuie să se ocupe. Doar că atunci când nu te poți lăuda cu munca ta, este mai ușor să te lauzi cu munca altora. Exact așa a fost și în cazul modernizării ultimului tronson de drum de pe DN 17, de la Podu Coșnei la intrarea în comuna Poiana Stampei, pe care CNAIR l-a finalizat săptămâna trecută și la care președintele CJ Suceava nu și-a adus nicio contribuție. Decât aceea că a apărut la finalizarea investiției, a făcut fotografii și a ținut declarații de presă. Așa lumea are impresia că domnia sa chiar lucrează în folosul județului nostru uitând să se mai uite la starea drumurilor județene, de care dl președinte chiar trebuie să se ocupe și care se află într-o stare dezolantă de ani de zile. Dacă sucevenii s-ar uita în direcția drumurilor județene ar remarca că acestea nici măcar nu sunt pregătite pentru sezonul de iarna. De asemenea, ne „bucurăm” de reparatii nefinalizate, de marcaje și semne de circulație lipsă, plus că nici măcar nu știm care e stadiul realizării drumurilor județene aprobate spre finanțare tot în guvernarea PSD, acum câțiva ani, prin programul PNDL 2.
În consecință, trebuie să înțelegem odată pentru totdeaună că dacă o persoană își renovează apartamentul, nu e meritul președintelui Consiliului Județean, ci a proprietarului locuinței respective. Drept urmare, fiecare trebuie să-și vadă de fișa postului, să facă ce are de făcut și să folosească timpul avut la dispoziție mai puțin la poze și mai mult la muncă. Înțelegem că e ușor să-ți faci imagine pe munca altora, dar ar fi mult mai folositor pentru locuitorii județului Suceava dacă președintele CJ s-ar lăuda cu propriile realizări, nu cu ale altora. Numai că, așa cum ne-a învățat în ultimii ani, „realizările” respective rămân numai la stadiu declarativ, sau pe pliantele electorale, județul Suceava dezvoltându-se mai mult din mila Domnului, decât din fapta omului…”